Produkcja – cennik przyczep

Tekomp jest autoryzowanym przedstawicielem producenta przyczep STOPEXIM - ceny producenta. Zapraszamy do kontaktu w sprawie wyceny tel: 787 271 123. Przyczepy można obejrzeć w Warszawie przy ul.Szachowej 1, prosimy o wcześniejszy kontakt.

Oferujemy Państwu przyczepy gastronomiczno – handlowe o najwyższej jakości wykonania. Zajmujemy się również wykończeniem  wnętrza.
Przyczepy posiadają atesty Państwowego Zakładu Higieny, homologacje zabudowy pojazdów, gwarancję oraz serwis gwarancyjny i pogwarancyjny.

Nasza firma to profesjonalne doradztwo i dopasowanie produktu do potrzeb klienta. Dostarczamy ciekawe pomysły i kompleksowe rozwiązania umożliwiające wyróżnianie się na rynku oraz powodzenie w biznesie.

Przyczepy wykonywane są w wersji jedno i dwuosiowej z hamulcem najazdowym lub bez hamulca. Główne ich przeznaczenie to mała gastronomia, ale również mogą służyć do handlu zarówno spożywczego ( piekarnie, cukiernie, wędliny, ryby, sprzedaży lodów ) jak przemysłowego ( odzież, chemia itp. ). Punkty te sprawdzają się jako:  kioski, kwiaciarnie, salony fryzjerskie lub do prowadzenia innej różnorodnej działalności.

Technologia wykonania - ściany przyczepy klejone są na prasie w całości. Materiały: blacha stal ocynk lakierowana, blacha aluminiowa lakierowana, laminat, blachy nierdzewne, podłoga sklejka plus wylewka lub płyta OSB plus linoleum przemysłowe. Podzespoły (oś, dyszel, zaczep, hamulec najazdowy, podpory) firmy „KNOTT” lub " AL-KO"

Poniższy cennik przyczep gastronomicznych jest cennikiem  podstawowym. W przyczepie można zastosować większą ilość klap, wewnątrz inny gatunek blachy, różne podpory stabilizujące przyczepę , różną kolorystyka oraz wyposażenie wnętrza zgodnie z życzeniem. Dokładna cena zostanie ustalona po określeniu ostatecznego wyglądu oraz wyposażenia przyczepy.
W sprawie leasingu prosimy o kontakt w godzinach pracy: ( pon - pt 9.00 - 17.00 )
Doradca Finansowy
Europejski Fundusz Leasingowy SA
ul. Żwirki i Wigury 18A, Business Garden
02-092 Warszawa
tel: 609 523 846
Ewa.Rogolska@efl.com.pl
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Podane ceny są w złotych polskich (PLN) oraz są cenami netto.

Wymiar*

1xN

2xN

2xH

250x200x220

14 450

x

x

300x200x220

16 100

x

x

350x200x220

17 650

x

x

400x200x220

18 350

19 800

21 950

500x200x220

x

x

28 000

600x200x220

x

x

35 500

Zapraszamy do samodzielnej kalkulacji ceny przyczepy

*1xN - przyczepa jednoosiowa bez hamulca najazdowego, 2xN - przyczepa dwuosiowa bez hamulca najazdowego, 2xH - przyczepa dwuosiowa z hamulcem najazdowym

Wykonanie Standardowe:

⇒ Ściana gr. 4 cm
⇒ Na zewnątrz blacha biała ocynkowana powlekana
⇒ W środku styropian
⇒ Wewnątrz blacha aluminiowa stucco o symbolu A1 ( w kolorze srebrnym )
⇒ Podłoga OSB pokryta wykładziną przemysłową
⇒ Drzwi 1 sztuka
⇒ Klapa 1 sztuka ( witryna - standardowy wymiar szerokość do 210cm x 120cm
⇒ Podwozie wykonane z profili stalowych oraz zabezpieczone przed korozją metodą ocynkowania ogniowego
⇒ Przyczepa wyposażona w kompletne oświetlenie drogowe zgodne z przepisami kodeksu drogowego
⇒Podwozie wyposażone w  zaczep, podzespoły, oś firmy KNOTT lub AL-KO

Opcje dodatkowo płatne:

♦ 1200 zł. - za dodatkową oś
♦ 1600 zł. - za hamulec najazdowy
♦ 1200 zł. - za kolor, jeśli inny jak biały
  ♦ 650 zł. - dyszel demontowany
  ♦ 650 zł. - drzwi dzielone
  ♦ 630 zł. - kolor biały wewnątrz przyczepy (blacha aluminiowa lakierowana)
  ♦ 550 zł. - witryna wymiar szerokość  220cm x 120cm
  ♦ 950 zł. - witryna wymiar szerokość od 220cm do 260cm x 120cm
♦ 1250 zł. - witryna wymiar szerokość od 270cm do 300cm x 120cm
♦ 1600 zł. - witryna wymiar powyżej 300cm szerokości x 120cm
♦ 1600 zł. - witryna wykonana na całej szerokości oraz wysokości ściany
  ♦ 650 zł. - przyczepa od 400cm do 499cm za każde 10cm wydłużenia (długość)
  ♦ 750 zł. - przyczepa od 500cm do 600cm za każde 10cm wydłużenia (długość)
  ♦ 400 zł. - za każde 10cm podwyższenia od 220cm do 350cm (wysokość od podłogi)
                (Maksymalna wysokość pojazdu nie może przekroczyć 400cm). Należy sprawdzić z aktualnym stanem prawnym.
  ♦ 220 zł. - za każde 10cm poszerzenie od 200 cm do 250cm (szerokość)
               (Maksymalna szerokość pojazdu nie może przekroczyć 250cm). Należy sprawdzić z aktualnym stanem prawnym.
  ♦ 750 zł. - witryna dzielona  dolna klapa otwierana na dół
  ♦ 550 zł. - dodatkowa witryna do 300cm szerokości x 120cm
  ♦ 850 zł. - dodatkowe drzwi
  ♦ 950 zł. - okno PCV w ścianie o wymiarach  100cm szerokości x 120cm
♦ 1800 zł. - płaska podłoga bez nadkoli 1800
======================================================================================================
  ♦ 850 zł. - skrzynka zewnętrzna na gaz (dwie butle)
♦ 2400 zł. - zasobnik na butle z gazem (dwie butle) znajdujący się wewnątrz przyczepy, wykonany  z atestowanych płyt
                 ognioodpornych z dostępem od zewnątrz  przyczepy
♦ 1200 zł. - Platforma wysuwana  w formie szuflady ( zastosowanie: lodówka, agregat prądotwórczy itp. ) o wymiarach 60cm x
                 60cm x 60cm głębokość
=======================================================================================================
  W zależności od DMC  ( Całkowita Masa Dopuszczalna) przyczepy   dodatkowo:
 
 ♦ 560 zł. - podpory lekkie cena za 4 sztuki    
 ♦ 680 zł. - podpory średnie cena za 4 sztuki 
 ♦ 800 zł. - podpory ciężkie cena za 4 sztuki
 ♦ 130 zł. - koło manewrowe lekkie
 ♦ 190 zł. - koło manewrowe średnie
 ♦ 380 zł. - koło manewrowe ciężkie
 ♦ 290 zł. - koło zapasowe
♦1100 zł. - koła B10 - 2 koła - w przypadku kół pod spodem przy płaskiej całej    powierzchni podłogi
 ♦550 zł. - koło zapasowe B10
♦1500 PLN - Markiza o wymiarach 400cm x 250cm
=======================================================================================================
Na życzenie możemy wyposażyć przyczepę  w poniższe elementy niezbędne w większości wypadków do odbioru Sanepidu.

Pełna zabudowa - szafki/blaty - wersje standard otwarte na tylnej ścianie przyczepy oraz otwarte od strony witryny/premium zamykane na tylnej ścianie przyczepy  od strony witryny otwarte plus blat ze stali nierdzewnej na całym blacie z tyłu
Lodówka z zamrażarką wysokość 180cm/190cm
Okap Przyścienny Skośny ze stali nierdzewnej -  wersje: okap do pracy z małą ilością tłuszczu w powietrzu np:(okap gastronomiczny stal inox Franke cm 90 wentylator plus filtry)/okap do pracy z dużą ilością tłuszczu w powietrzu np:(okap gastronomiczny z turbiną, okap o wymiarach 100cm/70/cm/40cm, ociekacze przeciw tłuszczowe i spust oleju plus kratka wentylacyjna
Wentylator/turbina w okapie wyposażone w regulator obrotów
Pełna instalacja elektryczne 230 /380 Volt.  z oświetleniem plus przedłużacz
Zamknięty obieg wody z pompką ciśnieniową  oraz   podgrzewaczem wody oraz pojemniki na czystą i brudną wodę
Dodatkowa instalacja wodno-kanalizacyjna z możliwością podłączenie do zewnętrznych mediów ( bieżąca woda oraz kanalizacja)
Zlew dwukomorowy
Kącik sanitarny ( szafka BHP plus umywalka), gaśnica p-poż. specjalnego przeznaczenia, apteczka, dozowniki na mydło i papier

Ceny dotyczą całego wyposażenia, różnice wynikają z różnych opcji wykonania szafek/blatów oraz wersji bez lub z okapem

♦ 10300 zł. - wersja szafki/blaty standard, bez okapu
♦ 11300 zł -  wersja szafki/blaty premium, bez okapu
♦ 10800 zł. - wersja szafki/blaty standard, okap do małej ilości tłuszczu
♦ 11800 zł. - wersja szafki/blaty premium, okap do małej ilości tłuszczu
♦ 11800 zł. - wersja szafki/blaty standard, okap do dużej ilości tłuszczu
♦ 12800 zł. - wersja szafki /blaty premium, okap do dużej ilości tłuszczu

Procedura zakupu:

1.Wpłata zaliczki w wysokości 30% kwoty brutto zamówienia.
2.Zostaje wystawiona  faktura proforma  na całą wartość zamówienia z adnotacją o konieczności wpłaty zaliczki.
3.Czas realizacji zamówienia jest liczony od dnia wpłaty zaliczki.
4.Przed odbiorem przyczepy są wystawiane dokumenty niezbędne do rejestracji.
5.Pozostała płatność za przyczepę musi nastąpić  w chwili otrzymania dokumentów do rejestracji.

Dane do przelewu:

Tekomp 

04-894 Warszawa ul.Szachowa 1

Konto: ING Bank Śląski 45 1050 1025 1000 0090 4072 0931

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kontakt tel: 787 271 123

e-mail: bok@przyczepygastronomiczne24.pl

zdjecie cennik

TEKOMP (z siedzibą w Warszawie przy ul. Szachowej 1. NIP: 952-000-41-21 Regon 010723200, działającą na podstawie zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej pod numerem BZ-D-XIV-6412-748/05 wydanego przez Delegaturę Biura Działalności Gospodarczej i Zezwoleń Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy dla dzielnicy Wesoła, tel: 787 271 123

Bary typu Food Truck lub przyczepa gastronomiczna cieszą się rosnącą popularnością. Trend ten, podobnie jak wiele innych rzeczy przyszedł do nas z Ameryki, gdzie takie bary na kółkach można spotkać praktycznie wszędzie.

Przyczepa gastronomiczna jest to mobilny punkt gastronomiczny w którym sprzedawca sprzedaje dania, takie jak hot-dogi lub hamburgery. Najbardziej charakterystyczną cechą jest właśnie mobilność, która doskonale sprawdza się w tego typu działalności. Zazwyczaj przyczepa gastronomiczna wyposażona jest w specjalną instalację elektryczną, oświetlenie postojowe oraz wiele innych rzeczy. W Polsce ruchome punkty gastronomiczne najczęściej spotkać możemy w centrach dużych miast jak Warszawa, Kraków, Wrocław, Poznań czy Gdańsk oraz oczywiście w miejscowościach typowo turystycznych. Ich ilość ciągle rośnie, jednak wciąż są tylko małym odsetkiem ogółu barów typu fast food, których są tysiące. Oczywiście, jak każdy biznes przyczepa gastronomiczna ma zarówno zalety jak i wady.

Jedną z największych zalet tego typu działalności jest mobilność. Właściciel takiego baru może w dni robocze sprzedawać pod biurowcami lub szkołami a w weekendy jeździć na różnego rodzaju koncerty lub inne imprezy. Dodatkowym plusem wynikającym bezpośrednio z mobilności jest fakt, że jeśli nasze pierwotne miejsce się nie sprawdzi, zawsze możemy przenieść się z naszą działalnością w inne miejsce. Dodatkowo brak jest pozbawiony wszelkiego rodzaju problemów związanych z nieruchomością, jak brak akceptacji sąsiadów na taką działalność czy brak opłat za wynajęcie pomieszczenia. Pomysł ten ma jednak swoje wady, takie jak zakazy handlu obwoźnego (jako punkt gastronomiczny). Oprócz problemów z lokalizacją, możemy się również liczyć z problemami związanymi z przepisami sanepidu.

Zanim założymy działalność typu "Przyczepa gastronomiczna"

Przepisy miejskie, lokalne oraz sanitarne to najważniejsze akty prawne z jakimi powinien zaznajomić się przyszły przedsiębiorca.

Miejsce handlu

Wbrew pozorom znalezienie miejsca, w którym można prowadzić ruchomy punkt gastronomiczny nie jest proste. Każde miasto oraz każda dzielnica ma swój plan stanowisk przeznaczony dla handlu obwoźnego. Niestety, zdecydowana większość tych miejsc nie jest przeznaczona na punkty gastronomiczne. Dzwoniąc do urzędów miast usłyszymy, że ich miasta nie przewidują dzierżawy terenów pod tego typu inwestycję. Najlepszym wyjściem z takiej sytuacji jest wybranie miejsca często uczęszczanego przez przechodniów, którego właścicielem jest osoba prywatna lub konkretna wspólnota mieszkaniowa czy spółdzielnia. Oczywiście w przypadku dzierżawy takiego miejsca, jesteśmy zobowiązani do zapłaty za jego używanie.

SANEPID

Informacje dotyczące ruchomych punktów gastronomicznych możemy znaleźć w ROZPORZĄDZENIU (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych.

Szczególną uwagę należy zwrócić na rozdział III:

ROZDZIAŁ III
WYMAGANIA DOTYCZĄCE RUCHOMYCH I/LUB TYMCZASOWYCH POMIESZCZEŃ (JAK DUŻE
NAMIOTY, STRAGANY, RUCHOME PUNKTY SPRZEDAŻY).

1. Pomieszczenia i automaty uliczne, na tyle, na ile jest to rozsądnie praktykowane, będą tak usytuowane, zaprojektowane i skonstruowane oraz utrzymywane w czystości i dobrym stanie i kondycji technicznej, aby uniknąć ryzyka zanieczyszczenia w szczególności przez zwierzęta i szkodniki.
2. W szczególności i w miarę potrzeby
.
a) muszą być dostępne odpowiednie urządzenia, aby utrzymać właściwą higienę personelu (włącznie ze
sprzętem do higienicznego mycia i suszenia rąk, higienicznymi urządzeniami sanitarnymi i przebieralniami).
b) powierzchnie w kontakcie z żywnością muszą być w dobrym stanie, łatwe doczyszczenia
. Będzie to wymagać stosowania gładkich, zmywalnych, odpornych na korozję i nietoksycznych materiałów, chyba że przedsiębiorstwa sektora spożywczego mogą zapewnić właściwe organy, że inne użyte materiały są odpowiednie.
c) należy zapewnić warunki do czyszczenia i, w miarę potrzeby, dezynfekcji narzędzi do pracy i sprzętu
.
d) należy zapewnić odpowiednią ilość gorącej i/lub zimnej wody pitnej
.
e) należy zapewnić odpowiednie warunki i/lub udogodnienia dla higienicznego składowania i usuwania
niebezpiecznych i/lub niejadalnych substancji i odpadów (zarówno płynnych, jak i stałych).
f) należy zapewnić odpowiednie udogodnienia i/lub warunki dla utrzymywania i monitorowania właściwych
warunków termicznych żywności.
g) środki spożywcze muszą być tak umieszczone, aby unikać na tyle na ile jest to rozsądnie praktykowane,
ryzyko zanieczyszczenia.

Dodatkowo obowiązują nas jako oferujących usługi gastronomicznych poniższe przepisy:

  •  Rozporządzenie (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r., ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U.UE.L.02.31.1 z późn. zm.): „Podmioty działające na rynku spożywczym i pasz zapewniają, na wszystkich etapach produkcji, przetwarzania i dystrybucji w przedsiębiorstwach będących pod ich kontrolą, zgodność tej żywności lub pasz z wymogami prawa żywnościowego właściwymi dla ich działalności i kontrolowanie przestrzegania tych wymogów”, a także „główna odpowiedzialność za bezpieczeństwo żywności spoczywa na przedsiębiorstwie sektora spożywczego” (art. 1 ust. 1 lit. a Rozporządzenia (WE) 852/ 2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych – Dz. Urz. UE L139 z dnia 30.04.2004 r.).

  • Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U.UE.L.04.139.1 z późn. zm.).

  • Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2010 r. nr 136, poz. 914).

  •  Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. nr 106, poz. 730).

Oprócz powyższych aktów prawnych należy pamiętać, że „osoba pracująca w styczności z żywnością powinna uzyskać określone przepisami o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno – epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac przy wykonywaniu, których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. Podmiot działający na rynku spożywczym jest obowiązany przechowywać w aktach osobowych orzeczenia lekarskie i dokumentację oraz udostępniać je na żądanie organów urzędowej kontroli żywności. Warto dodać, że starania się o pozwolenie na ruchomy punkt gastronomiczny musimy zacząć przed rozpoczęciem działalności.

Serdecznie zapraszamy do kontaktu:

tel: 787 271 123

e-mail: bok@przyczepygastronomiczne24.pl

UWAGA!

Strona www.przyczepygastronomiczne24.pl nie udziela pomocy ani porad prawnych. Jest jedynie w tym zakresie stroną dzięki której użytkownicy mogą uzyskać pomoc. Użyte na stronach serwisu www.przyczepygastronomiczne24.pl zwroty "porady prawne" i "pomoc prawna" czy "porady i pomoc" powinny być interpretowane i być traktowane tylko jako wsparcie w problemach związanych z prawem dotyczącym działalności w mobilnych punktach sprzedaży. Nie mogą być traktowane na równi z poradami prawnymi udzielanymi przez powołane do tego jednostki, instytucje czy osoby upoważnione. Prezentowane poglądy, porady , i prawne opinie mają jedynie charakter informacyjny i pomocniczy i nie powinny być traktowane jako wiążące kogokolwiek. Serwis nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ich aktualność czy użycie w prowadzonej działalności przez czytelników serwisu.