Wyposażamy punkty gastronomiczne i handlowe

Firma  działa od 1994 roku , już 23 lata na rynku. Tu można sprawdzić nasz  -  NIP: 952-000-41-21

Na życzenie możemy przygotować przyczepę / food-truck / kontener gastronomiczny lub handlowy według Państwa specyfikacji.  Zgodnie z obowiązującym prawem oraz wymogami SANEPIDU

Wykonujemy wyposażenie przyczepy gastronomicznej / handlowej  zgodnie z przepisami Sanepidu, gotowe do użytkowania.

Przykładowe wyposażenie:

Pełna zabudowa - szafki/blaty - wersje standard otwarte/premium zamykane plus blat ze stali nierdzewnej od strony okapu na całej długości blatu
Lodówka z zamrażarką wysokość 180cm/190cm
Okap Przyścienny Skośny ze stali nierdzewnej -  wersje: okap do pracy z małą ilością tłuszczu w powietrzu/okap do pracy z dużą ilością tłuszczu w powietrzu
Kratka wentylacyjna
Wentylator w okapie wyposażony w regulator obrotów
Pełna instalacja elektryczne 230 /380 Volt.  z oświetleniem plus przedłużacz
Zamknięty obieg wody z pompką ciśnieniową  oraz   podgrzewaczem wody oraz pojemniki na czystą i brudną wodę
Dodatkowa instalacja wodno-kanalizacyjna z możliwością podłączenie do zewnętrznych mediów ( bieżąca woda oraz kanalizacja)
Zlew dwukomorowy
Kącik sanitarny ( szafka BHP plus umywalka)

Ceny dotyczą całego wyposażenia, różnice wynikają z różnych opcji wykonania szafek/blatów oraz wersji bez lub z okapem

♦ 11200 zł. - wersja szafki/blaty standard, bez okapu
♦ 11800 zł -  wersja szafki/blaty premium, bez okapu
♦ 11300 zł. - wersja szafki/blaty standard, okap do małej ilości tłuszczu
♦ 12300 zł. - wersja szafki/blaty premium, okap do małej ilości tłuszczu
♦ 12300 zł. - wersja szafki/blaty standard, okap do dużej ilości tłuszczu
♦ 13300 zł. - wersja szafki /blaty premium, okap do dużej ilości tłuszczu

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W celu ustalenia dokładnej wyceny prosimy o kontakt:

Tekomp
ul. Szachowa 1
04-894 Warszawa

tel: 787 271 123

e-mail: bok@przyczepygastronomiczne24.pl

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Porady

Przyczepy gastronomiczne oraz handlowe stanowią w ostatnich latach w Polsce popularny sposób na prowadzenie działalności gospodarczej czy nawet styl życia. Przyczepy ustawiane są zarówno na prywatnych placach przy często odwiedzanych miejscach, jak również jeżdżą z miejsca na miejsce gdzie sprzedawane są produkty spożywcze oraz małej gastronomii. W celu rozpoczęcia takiej działalność należy dokonać zakupu odpowiedniej przyczepy gastronomicznej czy handlowej. Musi ona spełniać wymagania stawiane przed takimi pojazdami np: muszą posiadać odbiór Sanepidu.

Ważne funkcje przyczep gastronomiczno - handlowych

W przyczepie gastronomicznej można prowadzić sprzedaż działalność handlową oraz gastronomiczną. W tym celu należy spełnić konkretne wymogi. Aby przyczepa została dopuszczona do użytkowania musi posiadać:

  • Zlewozmywak dwukomorowy, do którego doprowadzona jest woda ciepła i zimna.
  • Umywalka do mycia rąk (również z doprowadzoną wodą ciepłą i zimną).
  • Odzież, obuwie robocze, szafka BHP, środki do mycia.

Funkcjonalność kupowanej przyczepy gastronomicznej czy handlowej w dużej mierze zależy od zakresu planowanych usług. Inne funkcje powinna mieć przyczepa, w której sprzedawane będą Fast foody, a całkiem inne w przypadku sprzedawania lodów. Nasza firma oddaje  w ręce klientów sprzęt idealnie przygotowany do ekspozycji konkretnych produktów. Głównym czynnikiem, jaki należy brać pod uwagę przy zakupie przyczepy jest jej przeznaczenie.

Nasza firma produkuje następujące rodzaje przyczep gastronomicznych i handlowych:

  • Wszelkiego rodzaju przyczepy gastronomiczne
  • Przyczepy do sprzedaży ryb
  • Przyczepy do sprzedaży nabiału
  • Przyczepy ekspozycyjne
  • Przyczepy do sprzedaży lodów
  • Przyczepy do sprzedaży pieczywa
  • Przyczepy do sprzedaży mięsa oraz wędlin
  • Inne zgodnie z Państwa zamówieniem

Zapoznając się z parametrami przyczepy gastronomicznej, warto jest zwrócić uwagę na jakość wykonania i wykorzystane materiały. Najlepiej by przyczepa była wykonana z profili zamkniętych stalowych, aluminiowych, lub innych stopów metali przeznaczonych do konstrukcji. Poszycia powinny być wykonane z blach aluminiowych, kwasoodpornych czy laminatów. Podzespoły takie jak zaczep, dyszel, hamulec, podpory, czy oś najlepiej pochodziły od znanych producentów. Podłoga powinna być wykonana ze sklejki wodoodpornej lub płyty wodoodpornej oraz pokryta wykładziną przemysłową. Wszystkie te informacje powinny być umieszczone w opisie. My to wszystko zapewniamy.

Jeśli chodzi o wykończenie wnętrza i zewnętrza przyczepy, w zależności od asortymentu takiej przyczepy całość może być wykonana z:

  • Blachy aluminiowej - lakierowanej
  • Blachy kwasoodpornej - błyszczącej
  • PCV - laminaty

Przyczepa gastronomiczna lub handlowa musi posiadać kącik sanitarny z ciepłą i zimną wodą, który spełnia wytyczne Sanepidu. Instalacja elektryczna, instalacja wodna czy szafkę na gaz. W skład kącika sanitarnego muszą wchodzić: szafka BHP, umywalka jednokomorowa, zlew dwukomorowy oraz obieg zamknięty wody zimnej  i ciepłej. Wyposażamy  przyczepy zgodnie z wymogami Sanepidu.

Podsumowanie

Kupującprzyczepę gastronomiczną lub handlową, należy poznać wszystkie parametry, które decydują o jej przydatności do użytkowania. Pominięcie tego etapu może spowodować, że zakupiony sprzęt będzie nieużyteczny i wymagać będzie modyfikacji. Oczywiście kluczowym czynnikiem dla podjętej decyzji jest sprawdzenie, czy dana przyczepa spełnia wymagania Unii Europejskiej oraz Świadectwo Jakości Zdrowotnej wydane przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny.  W naszej firmie uzyskają Państwo profesjonalne doradztwo przy wyborze przyczepy.

Kontrola Sanepidu wywołuje mnóstwo emocji u właściciela zakładu.   Towarzyszy temu stres, w konsekwencji  niepotrzebnie traci się  dużo energii i nerwów. Nasza firma dopełni wszystkich formalności  związanych z odbiorem Sanepidu  zgodnie z Państwa prowadzoną działalnością gastronomiczną.
Oferujemy Państwu przyczepy gastronomiczno – handlowe o najwyższej jakości wykonania. Zajmujemy się również wykończeniem  wnętrza.
Przyczepy posiadają atesty Państwowego Zakładu Higieny, homologacje zabudowy pojazdów, gwarancję oraz serwis gwarancyjny i pogwarancyjny.

Nasza firma to profesjonalne doradztwo i dopasowanie produktu do potrzeb klienta. Dostarczamy ciekawe pomysły i kompleksowe rozwiązania umożliwiające wyróżnianie się na rynku oraz powodzenie w biznesie.

Informacje dodatkowe:

Przyczepy gastronomiczne w szybkim tempie zdobywają, place, ulice czy miejskie  parki. Możemy w nich kupić w nich hot dogi, kebaby, lody, kiełbaski, zapiekanki, lody, gofry kawę, czy  smażoną rybę. Jest to bardzo dobry pomysł na biznes. Polacy polubili jedzenie z przyczepki gastronomicznej, zaczyna się to robić modne.

Należy  pamiętać, że mała  gastronomia to bardzo wymagająca branża. Trzeba zapomnieć o "normalnych godzinach pracy"  o wolnych weekendach lub dniach świątecznych.

Najlepszy okres od kwietnia do października

W tej branży liczy się sezonowość, ale nie tylko doskonale można również prosperować poza sezonem.  Najlepszą porą na uruchomienie biznesu w naszej branży jest kwiecień spokojnie można  działać do końca września,  lub dłużej. W tm biznesie najważniejsza jest  lokalizacja i oczywiście najwyższa jakość serwowanych dań.

Poza sezonem

Sezon może również trwać cały rok, wszystko zależy od lokalizacji i menu. Trzeba mieć naprawdę bardzo dobre miejsce i  pomysł. Wtedy będziemy zarabiać cały rok. Możliwość przestawiania przyczepy pozwala  na obsługę najróżniejszych imprez,  festiwali, meczów itp.

Niskie koszty

Bardzo dużym  plusem małej  gastronomii są stosunkowo niskie koszty rozpoczęcia działalności. Urządzenie  stacjonarnego lokalu gastronomicznego może wynieść kilkaset tysięcy złotych. W przypadku rozwiązania mobilnego są one dużo niższe. Może to być około 45 tysięcy złotych.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email